Köp & Säljvillkor

Priser

Alla priser är angivna inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att justera priser i efterhand till följd av till exempel (men inte begränsat till) valutaförändringar.

Leveranstid

Om varan du beställt finns i lager vid ordertillfället så kommer paketet att lämna oss senast nästa vardag, för att sedan vara framme hos mottagaren normalt inom 2-3 vardagar senare.

Leveranssätt

Vi har alltid fri frakt oavsett hur mycket du beställer.

Ersättningsvaror

Vi genomför kontinuerligt förändringar i sortimentet. Skulle någon av varorna du beställt vara lagerslut så förbehåller vi oss rätten att leverera en likvärdig ersättningsvara. Om du erhåller en ersättningsvara har du full returrätt kostnadsfritt.

Orderbekräftelse

När du är klar med din beställning får du en automatisk bekräftelse till den e-postadress du angivit. Observera att din lagda order kan komma att ändras efter att manuell översyn skett. Vi meddelar alltid vid ändring i lagd order.

Ångerrätt i nätbutiken

Om du köper en vara på distans via vår nätbutik har du enligt distansavtalslagen en ångerrätt som ger dig möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar.  Vi ger dig till och med 60 dagars ångerrätt när du handlar i vår nätbutik. Efter det att du har skickat tillbaka varan betalar vi tillbaka beloppet inom 30 dagar, men oftast går det betydligt fortare än så. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan.
Du har rätt att öppna och kontrollera varan. Om det skett en värdeminskning vid öppnandet och kontrollen av varan kommer vi dra av motsvarande belopp när vi återbetalar din beställning. Vi rekommenderar att den förpackas väl, tillsammans med originalförpackning och emballage samt eventuella tillbehör.
För att underlätta hanteringen vid åberopande av ångerrätt så rekommenderar vi att du bifogar  faktura eller liknande inköpsbevis tillsammans med din retur. Använd alltid en pakettjänst (t.ex. via Posten eller DHL) med spårning eftersom det är du som står för risken samt kostnaden för returfrakten.
Vid återbetalning rekommenderar vi att du anger bank och bankkontonummer (inkl. clearingnummer), postgirokonto eller personkonto, för att undvika eventuella avikostnader eller liknande.

Garanti

Vi lämnar 1 års garanti på större delen av vårt sortiment. Undantaget är produkter märkta med annan garantitid på nätet. Garantin gäller från inköpsdatum och omfattar fabrikations- och materialfel. Förslitningsskador eller förbrukningsartiklar omfattas ej av garantin. Vidare gäller inte garantin vid skada orsakad av olycka eller oaktsamhet.

Reklamation

I Sverige har vi en lagstadgad reklamationsrätt på 3 år. Det är den tid du som konsument har på dig att påtala ett fel som fanns vid leverans av varan. Reklamationsrätten ska ej förväxlas med en garantiutfästelse då det är köparen som ska bevisa att felet fanns på produkten på leveransdagen (för en vara som ligger inom reklamationsrätten, och är äldre än 6 månader samt utanför garantin).
På en vara inom garantiutfästelsen är bevisbördan säljarens. Om säljaren anser att garantin inte gäller är det säljaren som ska göra det sannolikt att felet är självförvållat.

Personuppgifter

ARO Group AB/MT Butiken lagrar, och ansvarar för, dina personuppgifter i enlighet med PUL. Dessa uppgifter används endast internt och lämnas aldrig ut till tredje part. De uppgifter du lämnat till oss kan komma att användas för vår egen marknadsföring, t ex eventuella erbjudanden. Vi använder aldrig din e-postadress för utskick av nyhetsbrev utan ditt medgivande (opt-in). Alla uppgifter du lämnar via nätbutiken (t.ex i kassan) krypteras säkert med 256-bitars SSL kryptering (AES/RSA). Vi lagrar endast information rörande ordrar och fakturering (adresser, telefonnummer, e-postadress etc). Du har rätt att efter begäran ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Är uppgifterna felaktiga eller ofullständiga har du rätt att begära att uppgifterna rättas eller raderas.

Feltryck

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, bilder och produkttexter som blivit felaktiga vid tryck. Gäller samt information på vår hemsida.

Tvist

Vid eventuell tvist har ARO Group AB/MT Butiken som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens beslut.